Ugrás a tartalomhoz

 

Túlélés és megértés : Alkalmazott etika és esztétika

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/73637/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyûjtemény: Status = Published


Type = Book
Cím:
Túlélés és megértés : Alkalmazott etika és esztétika
Létrehozó:
Márfai Molnár, László
Kiadó:
L'Harmattan Kiadó
Dátum:
2018-01-31
Téma:
BH Aesthetics / esztétika
BJ Ethics / erkölcstan
Tartalmi leírás:
Ez a kötet alkalmazott filozófiai írások gyűjteménye, melyekben a szerző jelenkorunk társadalmának-kultúrájának hálózatait, diskurzusait esztétikai és etikai összefüggésben szemléli.
Ennek megfelelően az egyes szövegekben olyan jelenségeket próbál értelmezni, mint a morális nevelődés kockázatai, az infokommunikációs társadalom ismeretelméleti és etikai vonatkozásai, a fogyasztás értelmének átalakulása a kortárs esztétikai elméletek alapján, a gender tanulmányok kiterjesztésének következményei, a modernség társadalomeszményeinek anarchista-misztikus kritikája, illetve túlélés és megértés összefüggései. A megközelítések alapja hermeneutikai, és azon a belátáson alapul, hogy minden megértés egyben alkalmazás is, mely hatástörténetként jelentkezik, és befolyással van az értelmezőre.
A szerző reményei szerint a kötetben olvasható szövegek mindezek nyomán az alkalmazott filozófia megújúló és kiszélesedő szereplehetőségeire is utalnak napjaink világában.
Nyelv:
magyar
Típus:
Book
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/book
Formátum:
text
Azonosító:
Márfai Molnár, László (2018) Túlélés és megértés : Alkalmazott etika és esztétika. L'Harmattan Kiadó, Budapest. ISBN ISBN 978-963-414-358-1
Kapcsolat: