Ugrás a tartalomhoz

 

"Soli Deo Gloria" A protestáns egyházak története Komáromban, a Duna két partján

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/62291/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyûjtemény: Status = Published

Type = Book
Cím:
"Soli Deo Gloria" A protestáns egyházak története Komáromban, a Duna két partján
Létrehozó:
Számadó, Emese
Turi, Zsolt
Fritz Beke, Éva
Galo, Vilmos
Körtvélyesi, Piroska
Mészáros, Sándor
Bathó, Béla
Közremûködõ:
Számadó, Emese
Kiadó:
Komáromi Klapka György Múzeum
Dátum:
2017-04-28
Téma:
BR140-1510 History / egyháztörténet
DN1 Hungary / Magyarország
Tartalmi leírás:
A kötet a magyarországi és a szlovákiai Komárom protestáns egyházainak a történetét bemutatja, hiszen a két Komárom valaha egy város volt és a magyarországi (Dél-)Komárom református és evangélikus egyháza az I. világháborút lezáró Trianoni béke következtében _ hivatalosan is – elcsatolt északi városrészből áttelepült egyházi emberek és hívek összefogásával jött létre. Ehhez csatlakozik még az 1977-től közigazgatásilag Komáromhoz tartozó nagy múltú település, Szőny református egyháza.
Ily módon a kiállítás 7 protestáns egyház (és a hozzájuk kapcsolódó oktatás, gyülekezeti élet) történetét fogja össze az egyházközségekben fellelhető történeti munkák, jegyzőkönyvek, a régi és mai lelkészek és presbiterek összegyűjtött életrajza segítségével.
A képekkel és dokumneumokkal gazdagon illusztrált, 420 oldalas kötet méltón mutatja be a komáromi protestáns egyházak gazdag történetét.
Nyelv:
magyar
Típus:
Book
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/book
Formátum:
text
Azonosító:
Számadó, Emese and Turi, Zsolt and Fritz Beke, Éva and Galo, Vilmos and Körtvélyesi, Piroska and Mészáros, Sándor and Bathó, Béla (2017) "Soli Deo Gloria" A protestáns egyházak története Komáromban, a Duna két partján. Komáromi Klapka György Múzeum katalógusai, 26 . Komáromi Klapka György Múzeum, Komárom. ISBN 978-615-5588-08-2
Kapcsolat: