Ugrás a tartalomhoz

 

A megújuló energiák szabályozása Ausztriában (rövid bevezetés)

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/39818/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyûjtemény: Status = In Press
Subject = K Law / jog: KZ Law of Nations / nemzeti jogrendszerek

Type = Book Section
Cím:
A megújuló energiák szabályozása Ausztriában (rövid bevezetés)
Létrehozó:
Fodor, László
Közremûködõ:
Csák, Csilla
Kiadó:
Miskolci Egyetem
Dátum:
2017
Téma:
KZ Law of Nations / nemzeti jogrendszerek
TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika)
Tartalmi leírás:
Közismert tény, hogy a megújuló energiák az osztrák energiaellátásban máris nagyobb szerepet töltenek be a hazainál, ami részben a vízerő hasznosításának tudható be, amihez az ország földrajzi adottságai kedvezőbbek a mienknél. Emellett azt is látjuk, hogy a nyugati országhatárt elhagyva jóval több szélkerék forog, ahogyan a háztetőkre szerelt napelemek száma is nagyobb, mint nálunk. Kiindulópontom az a feltételezés, hogy ez nemcsak az adottságokon vagy az emberek gazdagságán, energiatudatosságán, környezeti érzékenységén, hanem a szabályozáson is múlik, ami a hazaitól alighanem eltérő. A vonatkozó jogszabályok, szakirodalom, szakmai tájékoztatók és egyéb, internetes források segítségével igyekszem a megújuló energiákra vonatkozó osztrák nemzeti szabályozás tartalmába, működésébe betekintést nyerni illetve nyújtani. A téma időszerűsége abból következik, hogy Ausztriának ugyanazon európai uniós játékszabályoknak kell megfelelnie a megújuló energiák előnyben részesítése során, mint hazánknak, vagyis az alábbi sorok egyúttal adalékul szolgálhatnak a hazai szabályozás ismerőinek, hogy mit hogyan lehet (esetleg másképp) csinálni.
Nyelv:
magyar
Típus:
Book Section
NonPeerReviewed
info:eu-repo/semantics/bookPart
Formátum:
text
Azonosító:
Fodor, László (2017) A megújuló energiák szabályozása Ausztriában (rövid bevezetés). In: Ünnepi tanulmányok Prugberger Tamás professzor 80. születésnapjára. Miskolci Egyetem, Miskolc, pp. 1-9. (In Press)
Kapcsolat: