Ugrás a tartalomhoz

 

Tanulmányok a magyar menedzsmenttudomány 20. századi történetéről

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/25664/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyűjtemény: Status = Published


Type = Book
Cím:
Tanulmányok a magyar menedzsmenttudomány 20. századi történetéről
Létrehozó:
Dobák, Miklós
Antal, Zsuzsanna
Kozma, Miklós
Strausz, Péter
Vaszkun, Balázs György
Zachar, Péter Krisztián
Közreműködő:
Dobák, Miklós
Dátum:
2013
Téma:
HC Economic History and Conditions / gazdaság története és alapelvek
HC1 History of economic theories / közgazdasági elméletek
Tartalmi leírás:
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok támogatásával működő kutatócsoportunk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 20. századi magyar vezetés- és szervezéstudomány történetét dolgozza fel, beágyazva azt a korszak társadalom- és gazdaságtörténetébe. E komplex feladat teljesítése során interdiszciplináris műhelyünkben közgazdász és történész kollégák dolgoznak együtt a kérdéskör feltárásán.
Jelen kötet kutatói közösségünk munkájának első eredményeit tartalmazza, a tanulmányok a 20. századi magyar vezetés- és szervezéstudomány egyes részkérdéseit elemzik, elméleti és gyakorlati problémákkal egyaránt foglalkozva. Szándékunk szerint mindez fontos lépést jelent a diszciplína történetének átfogó bemutatása felé, melyet a szintetizálás igényével tudományos projektünk végére tervezünk megvalósítani. Bízunk benne, hogy kutatásunk eredményei által nem csupán e tudományterületről tudunk meg többet, de alaposabb ismereteket szerezhetünk gazdaság és politika, gazdaság és társadalom változó magyarországi viszonyáról is a vizsgált időszakban.
Típus:
Book
NonPeerReviewed
Formátum:
text
Azonosító:
Dobák, Miklós and Antal, Zsuzsanna and Kozma, Miklós and Strausz, Péter and Vaszkun, Balázs György and Zachar, Péter Krisztián (2013) Tanulmányok a magyar menedzsmenttudomány 20. századi történetéről. L'Harmattan, Budapest. ISBN 978-963-236-854-2
Kapcsolat: