Ugrás a tartalomhoz

 

Hungarian lexicography III. : LSP Lexicography

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/24641/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyûjtemény: Status = Published


Type = Book
Cím:
Hungarian lexicography III. : LSP Lexicography
Közremûködõ:
Muráth, Judit
Kiadó:
Akadémiai Kiadó Zrt.
Dátum:
2014-11
Téma:
AC Collections. Series. Collected works / gyűjteményes munkák, sorozatok
P0 Philology. Linguistics / filológia, nyelvészet
Tartalmi leírás:
Az MTA Szótári Munkabizottsága által gondozott és az Akadémiai Kiadó által kiadott Lexikográfiai füzetek című periodikum most megjelenő tanulmányai a magyar lexikográfia dinamikusan fejlődő területét, a szakszótárírás múltját és jelenét kívánják bemutatni az idegen nyelvi sorozat harmadik, a Lexikográfiai füzetek 7. köteteként. A kötet abban az értelemben is csatlakozik az előző kettőhöz, hogy míg előbbiek a magyar vonatkozású lexikográfia, a jelenlegi a magyar vonatkozású szaklexikográfia első nagyobb idegen nyelvű összefoglalásának tekinthető.
A kötet bevezet bennünket a magyar egy-, két- és többnyelvű szaklexikográfia történetébe, elméletének kibontakozásába, vázolja szűkebb és tágabb kutatási területeit és megvalósítandó feladatait. A tanulmányok ezen túlmenően felvállalták néhány kiemelt szakterület szótártörténetének kikutatását, bemutatását, a felkutatott szótárak kritikai elemzését, de sor kerül az új technológia bemutatására és ezáltal a szaklexikográfia fogalmának kitágítására is.
Nyelv:
angol
Típus:
Book
PeerReviewed
info:eu-repo/semantics/book
Formátum:
text
Azonosító:
Muráth, Judit, ed. (2014) Hungarian lexicography III. : LSP Lexicography. Lexikográfiai füzetek, 7 . Akadémiai Kiadó Zrt., Budapest. ISBN 978 963 05 9539 1
Kapcsolat:
Létrehozó:
cc_by_nc_nd