Ugrás a tartalomhoz

 

Környezetvédelem és baloldaliság?

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/5261/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyűjtemény: Status = Published


Type = Book Section
Cím:
Környezetvédelem és baloldaliság?
Létrehozó:
Fleischer, Tamás
Közreműködő:
Fehér, Árpád
Kiadó:
MSZP Országos Elnöksége
Dátum:
1992
Téma:
GE Environmental Sciences / környezettudomány
JA Political science (General) / politológia általában
Tartalmi leírás:
(1) Nyugaton a környezeti mozgalmak a fennálló rend alapjait támadó rendszerkritikájuk mentén sok helyen összefonódtak a baloldali mozgalmakkal.
(2) A környezeti mozgalmak felívelése Magyarországon, de általában is a keleti tömbben vitathatatlanul összefonódott a társadalmi rendszer szétbomlásával.
(3) A kelet-középeurópai országok környezettudatos fejlődésére vonatkozóan mind nyugaton, mind pedig magukban az érintett országokban számos illúzió alakult ki: (a) várakozások a környezeti mozgalmaknak a politikai változásokban betöltött szerepe alapján, (b) várakozások a rendszerváltás során felszínre került problémák alapján, (c) várakozások a piac mítosza alapján.
(Előadás a "Szociáldemokrácia a kelet-közép-európai gazdasági átmenetben" címmel 1992. március 12-13.-án Budapesten rendezett nemzetközi tanácskozás "Környezeti dilemmák a társadalmi-gazdasági válságban" című szekciójában.)
Típus:
Book Section
PeerReviewed
Formátum:
text
Azonosító:
Fleischer, Tamás (1992) Környezetvédelem és baloldaliság? In: A szociáldemokrácia a kelet-közép-európai gazdasági átmenetben: Nemzetközi tanácskozás Budapesten, 1992. március 12-13-án. MSZP Országos Elnöksége, Budapest, pp. 190-194. ISBN 963-00-1620-6
Kapcsolat: