Ugrás a tartalomhoz

 

A dél-budapesti városközpont szerkezeti hatásai (expo)

  • Metaadatok
Tartalom: http://real.mtak.hu/4790/
Archívum: MTA Könyvtár
Gyűjtemény: Status = Published


Type = Article
Cím:
A dél-budapesti városközpont szerkezeti hatásai (expo)
Létrehozó:
Fleischer, Tamás
Kiadó:
ÖKO Rt.
Dátum:
1992
Téma:
GE Environmental Sciences / környezettudomány
HD2 Land use / földhasználat
Tartalmi leírás:
A cikk a tervezett budapesti expó létrehozásának feltételeit tekinti át Bécs kilépése és a helyszín leszűkítése után. Megállapítja, hogy a kiállítás kapcsán nem sikerült döntéshozói szinten összhangba hozni a városfejlesztés, a becsvágy, az üzlet és a politika érveit, és egy olyan szempontrendszert kialakítani, amelynek segítségével megszülethetett volna az a döntés, amely legalább magát a döntéshozót megnyugtatta volna választása helyességéről.
(1) Előzmények, - avagy süketek "békés kommunikációja"; (2) A korábbi hatástanulmány néhány megállapítása a városszerkezetről, - avagy az elveket senki sem vitatja; (3) A dél-budapesti ÁRT-módosítás városszerkezeti vonatkozásai, - avagy a farok csóválja a kutyát; (4) Az új EXPO, - avagy mekkora farok csóválja ezt a kutyát? (5) Vissza a villamost, - avagy közrekedés-tervezés; (6) Központ a Vágóhíd, - avagy sínen van az új városközpont; (7) Ha már álmodozunk, - avagy mikor értékelődne igazán fel ez a terület?
A cikk összegezésképpen kiemeli, hogy folyamatosan alternatívákat hiányol, amelyekkel a mindenkori tervezett megoldások összevethetők lennének.
Típus:
Article
PeerReviewed
Formátum:
text
Azonosító:
Fleischer, Tamás (1992) A dél-budapesti városközpont szerkezeti hatásai (expo). ÖKO, 3 (2). pp. 23-29. ISSN 0866-1731
Kapcsolat: