Ugrás a tartalomhoz

 

Magyarország és közlekedési hálózata a közép-európai gazdasági térben

  • Metaadatok
Tartalom: http://www.vki.hu/~tfleisch/PDF/pdf09/fleischer_magyarors...
Archívum: MTA Könyvtár
Gyűjtemény: Status = Published

Type = Book Section
Cím:
Magyarország és közlekedési hálózata a közép-európai gazdasági térben
Létrehozó:
Fleischer, Tamás
Közreműködő:
Ocskay, Gyula
Kiadó:
Ister-Granum Eurorégió Fejlesztési Ügynökség Kht.
Dátum:
2009
Téma:
HE1 Transportation / szállítás
Tartalmi leírás:
A cikk a közlekedési hálózatokat el?ször európai perspektívában, majd közép-európai és országos érdekek összefüggésében szemlélteti. A cél két fontos üzenetet hozzákapcsolása e témakörhöz.
A cikk egyik fontos üzenete, hogy a multimodális nemzetközi folyosók funkciója az, hogy átfogó térségi lefedést biztosítsanak, ? és nem az, hogy különböz? felhasználók közvetlenül mellé települjenek. A felhasználók kiszolgálása közvetít? kapcsolatokon keresztül történik. Ehhez kapcsolódik a második üzenet. Eszerint a közvetít?, bels? térségi kapcsolatok nagyon fontosak, és meglétüknek alapvet? a szerepe abban, hogy az adott gazdasági tér ki van-e szolgálva közlekedéssel, vagy nincs kiszolgálva.
Minderr?l az Európai uniós TEN hálózatok, illetve ezek Kelet- és Közép-Európára történ? kiterjesztése kapcsán lesz szó. A cikk végül a tanulságokat a hazai, térségi érdekek szemszögéb?l összegezi.
Típus:
Book Section
PeerReviewed
Formátum:
text
text
Azonosító:
Fleischer, Tamás (2009) Magyarország és közlekedési hálózata a közép-európai gazdasági térben. In: Hiányzó kapcsolatok: Konferencia a közlekedési hálózatok térségfejlesztési szempontú határon átnyúló tervezéséről. Ister-Granum könyvek . Ister-Granum Eurorégió Fejlesztési Ügynökség Kht., Esztergom, pp. 23-31. ISBN 978-963-06-6810-1
Kapcsolat: