Ugrás a tartalomhoz

 

Klímaváltozás: közlekedés és települések

  • Metaadatok
Tartalom: http://www.vki.hu/mt/mh-82.pdf
Archívum: MTA Könyvtár
Gyűjtemény: Status = Published


Type = Monograph
Cím:
Klímaváltozás: közlekedés és települések
Létrehozó:
Fleischer, Tamás
Kiadó:
MTA Világgazdasági Kutatóintézet
Dátum:
2009
Téma:
GE Environmental Sciences / környezettudomány
HE1 Transportation / szállítás
Tartalmi leírás:
Ez a kiadvány rövidített változata annak a tanulmánynak, amelyet 2007 januárjában az akkor készülő Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS) háttérmunkálataként dolgoztunk ki a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium megbízása alapján.
A dolgozat eredetileg három fő részre tagolódott. A (1) Preambulum néhány olyan kérdést érint, ami megítélésünk szerint a NÉS más fejezetébe, átfogó bevezetésébe tartozik, de szükségesnek tartottuk, hogy saját nézőpontunkat, megközelítésünket tisztázandó, néhány kérdésben kitérjünk bizonyos összefüggésekre. A (2) Közlekedési forgatókönyvek, modellek című második blokk a téma kapcsán feldolgozott dokumentumokat és adatokat, az alkalmazott meggondolásokat ismerteti. A háttérfejezetként kidolgozott bővebb anyagban az ezt követő záró blokk a NÉS egységes szerkezete érdekében előírt Tartalmi vázlat alcímei szerinti pontokban is kifejtette a mondanivalónkat. Az utóbbi blokk értelemszerűen nagymértékben támaszkodott az előzőekben ismertetett részletekre; az ismétlések elkerülése érdekében ezt a témablokkot a jelenlegi rövidítésből elhagytuk. Helyette ez az összeállítás a (3) Összegző megállapításokkal zárul.
Típus:
Monograph
NonPeerReviewed
Formátum:
application/pdf
Azonosító:
Fleischer, Tamás (2009) Klímaváltozás: közlekedés és települések. Project Report. MTA Világgazdasági Kutatóintézet, Budapest.
Kapcsolat: