NDA
Bejelentkezés
Kapcsolat
Cukrászkönyv |
Tartalom: | http://mek.oszk.hu/04400/04414 |
---|---|
Archívum: | Magyar Elektronikus Könyvtár |
Gyűjtemény: |
Mez?gazdaság, élelmiszeripar
Életmód, gasztronómia |
Cím: |
Cukrászkönyv
egységesített cím:
Cukrászkönyv
|
Létrehozó: |
Keményffi Gábor
Tóth Illés
elektronikus szerkesztés: Elter András
korrektor: Sápi Sándor
|
Dátum: |
beszerezve:
2007-01-09
|
Téma: |
Élelmiszeripar
édesipar
Élelmiszerek, táplálkozás
sütőipar
Szakácskönyvek, receptek
cukrászat
Ipartörténet
konyhatechnika
|
Tartalmi leírás: |
tartalomjegyzék:
Tartalom
Előszó Első rész Általános ismeretek és előkészítő műveletek I. fejezet Az édesipari sütött áruk meghatározása és a termékek csoportosítása II. fejezet A sütőcukrászat történetének áttekintése III. fejezet Nyersanyagelőkészítés IV. fejezet Gyümölcstartósítás V. fejezet. További felhasználásra kerülő termékek (félkésztermékek) készítése VI. fejezet. Tésztakészítés, lazítás VII. fejezet. Sütés VIII. fejezet. A sütőcukrászati termékek és nyersanyagok minőségvizsgálata Második rész Tartós sütőcukrászati termékek előállítása I. fejezet. Ostyagyártás II. fejezet. A mézeskalács készítése III. fejezet. Kekszgyártás IV. fejezet. A kétszersült készítése V. fejezet. Habsütemények készítése VI. fejezet. Tartós készítmények piskótatésztából VII. fejezet. Egyéb tartós sütemények Harmadik rész Friss fogyasztásra szánt sütemények I. Fejezet Felvertek II. fejezet. Omlós tészták III. fejezet. Vajastészták IV. fejezet. Élesztős tészták V. fejezet. Hengerelt tészták VI. fejezet. Mignonok és torták készítése VII. fejezet. Csemegék VIII. fejezet. Marcipángyümölcsök és egyéb marcipánkészítmények IX. fejezet. Diabetikus sütemények X. fejezet. Sütőcukrászati termékek csomagolása, tárolása és szállítása XI. fejezet. Cukrászsütemények mélyhűtéses tartósítása XII. fejezet. Egészségügyi követelmények a sütőcukrászatban Függelék Cukrászati díszmunkák megjegyzés:
javított változat
megjegyzés:
Illusztrált.
|
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
szakkönyv
tankönyv
Text
(DCMIType)
|
Formátum: |
text/html
(IMT)
application/pdf
(IMT)
application/msword
(IMT)
|
Azonosító: |
példányazononosító:
MEK-04414
urn:nbn:hu-6703
(URI)
|
Forrás: |
Cukrászkönyv / Keményffi Gábor, Tóth Illés$Budapest : Műszaki K., 1958$OSZK: link.oszk.hu/libriurl.php?LN=hu&DB=oszk&SRY=an&SRE=1231120
|
Kapcsolat: |
Tar Károly: Erdélyi mézeskalács (http://mek.oszk.hu/01700/01705/)
Cukrász.lap (http://cukrasz.lap.hu)
Sütemény.lap (http://sutemeny.lap.hu/)
Ruszwurm Cukrászda (http://www.ruszwurm.hu/m_menu.html)
|