Ugrás a tartalomhoz

Cukrászkönyv

  • Metaadatok
Tartalom: http://mek.oszk.hu/04400/04414
Archívum: Magyar Elektronikus Könyvtár
Gyűjtemény: Mez?gazdaság, élelmiszeripar
Életmód, gasztronómia
Cím:
Cukrászkönyv
egységesített cím: Cukrászkönyv
Létrehozó:
Keményffi Gábor
Tóth Illés
elektronikus szerkesztés: Elter András
korrektor: Sápi Sándor
Dátum:
beszerezve: 2007-01-09
Téma:
Élelmiszeripar
édesipar
Élelmiszerek, táplálkozás
sütőipar
Szakácskönyvek, receptek
cukrászat
Ipartörténet
konyhatechnika
Tartalmi leírás:
tartalomjegyzék: Tartalom
Előszó
Első rész
Általános ismeretek és előkészítő műveletek
I. fejezet Az édesipari sütött áruk meghatározása és a termékek csoportosítása
II. fejezet A sütőcukrászat történetének áttekintése
III. fejezet Nyersanyagelőkészítés
IV. fejezet Gyümölcstartósítás
V. fejezet. További felhasználásra kerülő termékek (félkésztermékek) készítése
VI. fejezet. Tésztakészítés, lazítás
VII. fejezet. Sütés
VIII. fejezet. A sütőcukrászati termékek és nyersanyagok minőségvizsgálata
Második rész
Tartós sütőcukrászati termékek előállítása
I. fejezet. Ostyagyártás
II. fejezet. A mézeskalács készítése
III. fejezet. Kekszgyártás
IV. fejezet. A kétszersült készítése
V. fejezet. Habsütemények készítése
VI. fejezet. Tartós készítmények piskótatésztából
VII. fejezet. Egyéb tartós sütemények
Harmadik rész
Friss fogyasztásra szánt sütemények
I. Fejezet Felvertek
II. fejezet. Omlós tészták
III. fejezet. Vajastészták
IV. fejezet. Élesztős tészták
V. fejezet. Hengerelt tészták
VI. fejezet. Mignonok és torták készítése
VII. fejezet. Csemegék
VIII. fejezet. Marcipángyümölcsök és egyéb marcipánkészítmények
IX. fejezet. Diabetikus sütemények
X. fejezet. Sütőcukrászati termékek csomagolása, tárolása és szállítása
XI. fejezet. Cukrászsütemények mélyhűtéses tartósítása
XII. fejezet. Egészségügyi követelmények a sütőcukrászatban
Függelék
Cukrászati díszmunkák
megjegyzés: javított változat
megjegyzés: Illusztrált.
Nyelv:
magyar
Típus:
szakkönyv
tankönyv
Text (DCMIType)
Formátum:
text/html (IMT)
application/pdf (IMT)
application/msword (IMT)
Azonosító:
példányazononosító: MEK-04414
urn:nbn:hu-6703 (URI)
Forrás:
Cukrászkönyv / Keményffi Gábor, Tóth Illés$Budapest : Műszaki K., 1958$OSZK: link.oszk.hu/libriurl.php?LN=hu&DB=oszk&SRY=an&SRE=1231120
Kapcsolat:
Tar Károly: Erdélyi mézeskalács (http://mek.oszk.hu/01700/01705/)
Cukrász.lap (http://cukrasz.lap.hu)
Sütemény.lap (http://sutemeny.lap.hu/)
Ruszwurm Cukrászda (http://www.ruszwurm.hu/m_menu.html)