NDA
Bejelentkezés
Kapcsolat
Mezőgazdasági termékek áruismerete |
Tartalom: | http://mek.oszk.hu/01700/01747 |
---|---|
Archívum: | Magyar Elektronikus Könyvtár |
Gyűjtemény: | Mez?gazdaság, élelmiszeripar |
Cím: |
Mezőgazdasági termékek áruismerete
egységesített cím:
Mezőgazdasági termékek áruismerete
|
Létrehozó: |
Szilágyi József
Mészáros Sándor
|
Dátum: |
beszerezve:
2004-05-10
|
Téma: |
Mezőgazdaság általában
áruismeret
mezőgazdasági termékek
Élelmiszeripar
élelmiszerek
|
Tartalmi leírás: |
tartalomjegyzék:
Tartalom
Bevezető I. Az élelmiszerek tulajdonságai és összetétele 1. Az élelmiszerek tulajdonságai 2. Az élelmiszereket felépítő anyagok 3. Mérgező anyagok az élelmiszerekben II. Az élelmiszer-nyersanyagok tartósítása 1. A tartósítás elméleti alapjai III. Gabonafélék 1. A gabonafélék ismertetése 2. Malomipari termékek 3. A liszt 4. Hántolt termékek 5. Tésztaipari termékek 6. A kenyér gyártástechnológiája IV. Gyümölcsök és zöldségek 1. A kertészeti termékek árurendszere 2. Gyümölcsök 3. Zöldségek V. Fűszerek 1. Fűszernövények 2. Hazai fűszerek 3. Külföldi fűszerek 4. A fűszerek forgalomba hozatala és értékesítése 5. Ízesítők 6. Mesterséges színezékek VI. A cukor 1. A cukorgyártás technológiai műveletei 2. Egyéb természetes édesítőszerek 3. Édesipari termékek VII. A keményítő 1. A keményítő-előállítás technológiái VIII. A méz és méhészeti termékek 1. A méz 2. Gyógyhatású méhészeti termékek IX. Az italok áruismerete 1. Alkoholtartalmú italok 2. Alkoholmentes italok X. Étkezési zsiradékok 1. Az étkezési zsiradékokról általában 2. Állati eredetű étkezési zsiradékok 3. Növényi eredetű zsiradékok 4. Mesterséges étkezési zsiradékok 5. A zsiradékok tárolása XI. A tojás és tojáskonzervek 1. A tojás 2. Tojáskonzervek XII. Tej és tejtermékek 1. A tej 2. A savanyú tej és tejkészítmények gyártása 3. Vaj és vajkészítmények gyártása 4. Sajtgyártás 5. Étkezési túrógyártás 6. Romániában honos és honosított túró- és sajtféleségek 7. Tejporgyártás XIII. Húsok és húskészítmények 1. A hús 2. A vágóállatok vágása, a vágási termékek kezelése, feldolgozása 3. A hús elsődleges feldolgozása 4. Tartósítási eljárások a húsiparban 5. Húskészítmények XIV. Halak és halkészítmények 1. A váltakozó hőmérsékletű állatok fogalma 2. A halak fontosabb fajtái 3. Édesvízi halak 4. Tengeri halak 5. A halak minőségét meghatározó tényezők 6. A halak választéka 7. A halak átvétele és üzleti kezelése 8. A halfeldolgozás ipari termékei 9. A tartósított halak értékesítése Szakirodalom |
Nyelv: |
magyar
|
Típus: |
egyetemi/főiskolai jegyzet
Text
(DCMIType)
|
Formátum: |
application/pdf
(IMT)
|
Azonosító: |
példányazononosító:
MEK-01747
urn:nbn:hu-3736
(URI)
|
Forrás: |
Mezőgazdasági termékek áruismerete / Szilágyi József, Mészáros Sándor$Kolozsvár : Scientia, 2002$ISBN 973 85985 0 8
|
Kapcsolat: |
Élelmiszer-adalékanyagok : azaz a "misztikus" E-számok (http://mek.oszk.hu/01200/01215/)
Magyar Élelmiszerkönyv (http://www.omgk.hu/keret2.htm)
|