Ugrás a tartalomhoz

Mezőgazdasági termékek áruismerete

  • Metaadatok
Tartalom: http://mek.oszk.hu/01700/01747
Archívum: Magyar Elektronikus Könyvtár
Gyűjtemény: Mez?gazdaság, élelmiszeripar
Cím:
Mezőgazdasági termékek áruismerete
egységesített cím: Mezőgazdasági termékek áruismerete
Létrehozó:
Szilágyi József
Mészáros Sándor
Dátum:
beszerezve: 2004-05-10
Téma:
Mezőgazdaság általában
áruismeret
mezőgazdasági termékek
Élelmiszeripar
élelmiszerek
Tartalmi leírás:
tartalomjegyzék: Tartalom
Bevezető
I. Az élelmiszerek tulajdonságai és összetétele
1. Az élelmiszerek tulajdonságai
2. Az élelmiszereket felépítő anyagok
3. Mérgező anyagok az élelmiszerekben
II. Az élelmiszer-nyersanyagok tartósítása
1. A tartósítás elméleti alapjai
III. Gabonafélék
1. A gabonafélék ismertetése
2. Malomipari termékek
3. A liszt
4. Hántolt termékek
5. Tésztaipari termékek
6. A kenyér gyártástechnológiája
IV. Gyümölcsök és zöldségek
1. A kertészeti termékek árurendszere
2. Gyümölcsök
3. Zöldségek
V. Fűszerek
1. Fűszernövények
2. Hazai fűszerek
3. Külföldi fűszerek
4. A fűszerek forgalomba hozatala és értékesítése
5. Ízesítők
6. Mesterséges színezékek
VI. A cukor
1. A cukorgyártás technológiai műveletei
2. Egyéb természetes édesítőszerek
3. Édesipari termékek
VII. A keményítő
1. A keményítő-előállítás technológiái
VIII. A méz és méhészeti termékek
1. A méz
2. Gyógyhatású méhészeti termékek
IX. Az italok áruismerete
1. Alkoholtartalmú italok
2. Alkoholmentes italok
X. Étkezési zsiradékok
1. Az étkezési zsiradékokról általában
2. Állati eredetű étkezési zsiradékok
3. Növényi eredetű zsiradékok
4. Mesterséges étkezési zsiradékok
5. A zsiradékok tárolása
XI. A tojás és tojáskonzervek
1. A tojás
2. Tojáskonzervek
XII. Tej és tejtermékek
1. A tej
2. A savanyú tej és tejkészítmények gyártása
3. Vaj és vajkészítmények gyártása
4. Sajtgyártás
5. Étkezési túrógyártás
6. Romániában honos és honosított túró- és sajtféleségek
7. Tejporgyártás
XIII. Húsok és húskészítmények
1. A hús
2. A vágóállatok vágása, a vágási termékek kezelése, feldolgozása
3. A hús elsődleges feldolgozása
4. Tartósítási eljárások a húsiparban
5. Húskészítmények
XIV. Halak és halkészítmények
1. A váltakozó hőmérsékletű állatok fogalma
2. A halak fontosabb fajtái
3. Édesvízi halak
4. Tengeri halak
5. A halak minőségét meghatározó tényezők
6. A halak választéka
7. A halak átvétele és üzleti kezelése
8. A halfeldolgozás ipari termékei
9. A tartósított halak értékesítése
Szakirodalom
Nyelv:
magyar
Típus:
egyetemi/főiskolai jegyzet
Text (DCMIType)
Formátum:
application/pdf (IMT)
Azonosító:
példányazononosító: MEK-01747
urn:nbn:hu-3736 (URI)
Forrás:
Mezőgazdasági termékek áruismerete / Szilágyi József, Mészáros Sándor$Kolozsvár : Scientia, 2002$ISBN 973 85985 0 8
Kapcsolat:
Élelmiszer-adalékanyagok : azaz a "misztikus" E-számok (http://mek.oszk.hu/01200/01215/)
Magyar Élelmiszerkönyv (http://www.omgk.hu/keret2.htm)