Ugrás a tartalomhoz

Élelmiszer-adalékanyagok

  • Metaadatok
Tartalom: http://mek.oszk.hu/01200/01215
Archívum: Magyar Elektronikus Könyvtár
Gyűjtemény: Mez?gazdaság, élelmiszeripar
Cím:
Élelmiszer-adalékanyagok
alcím: azaz a "misztikus" E-számok
egységesített cím: Élelmiszer-adalékanyagok
Létrehozó:
szerkesztő: Kalas György dr.
bevezetőt írta: Kalas György dr.
fordító: Nagy Colette
fordító: Nagy Péter
fordító: Kalas Györgyi
elektronikus szerkesztés: Eszenyei Emese
elektronikus szerkesztés: Tepliczky István
illusztrátor: Lajtmann Csaba
Dátum:
beszerezve: 2002-02-08
Téma:
Élelmiszeripar
élelmiszer-adalékanyagok
antioxidánsok
emulgeálószerek
enzimek
színezékek
tartósítószerek
Tartalmi leírás:
tartalomjegyzék: Tartalom
Előszó
A fogyasztóról
Az adalékanyagokról
A lehetséges egészségügyi hatásokról
Az E-számokról
Fogyasztói tanácsok
Az anyagok felsorolása kategóriánként:
Színezékek
Rartósítószerek
Antioxidánsok
Sűrítőanyagok
Emulgeálószerek
Savanyúságot szabályozó anyagok
Aromák és ízfokozók
Csomósodást és lesülést gátló anyagok
Édesítőszerek és cukorhelyettesítők
Enzimek
Impresszum
Felhasznált irodalom
megjegyzés: javított változat
Nyelv:
magyar
Típus:
szakkönyv
Text (DCMIType)
Formátum:
text/html (IMT)
Azonosító:
példányazononosító: MEK-01215
urn:nbn:hu-3220 (URI)
Forrás:
Az élelmiszerek adalékanyagai : Az E-számok rejtélye / [szerk. Kalas György]$Győr : Ökológiai Stúdió Alapítvány, 1997$ISBN 963 04 9487 6
Kapcsolat:
Szilágyi József, Mészáros Sándor: Mezőgazdasági termékek áruismerete (http://mek.oszk.hu/01700/01747/)
Táplálékallergia.lap (http://taplalekallergia.lap.hu/)
Magyar Élelmiszerkönyv (http://www.omgk.hu/keret2.htm)
Élelmiszeradalékokról elfogultság nélkül (http://freeweb.interware.hu/frenzy/E_anyagok/e_anyagok.html)
Élelmezés : Szakmai információs anyagok (http://www.elelmezes.hu/szakmaianyagok.php)
Létrehozó:
Zöld Pók Hálózat, 1997-98